Međunarodni poljoprivredni sajam od 21.-27. maja u tradicionalnom formatu

Najveća godišnja priredba Novosadskog sajma, 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, ove godine održaće se u standardnom terminu, od 21. do 27. maja. Iz Novosadskog sajma stižu informacije da će manifetsacija zadržati tradicionalni format koji izlagačima pruža priliku da se predstave kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Nastupe na sajmu do sada su, uz brojna domaća preduzeća i kompanije,  potvrdili izlagači iz Mađarske, Italije, Češke, Holandije, Španije, Turske, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Francuske… Kolektivne izložbe će organizovati Mađarska, Češka, Italija, Holandija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Španija, Indonezija, dok je objedinjen nastup najavio i Maroko.

Po najvama organizatiora Novosadskog sajma utvrđeni su svi segmenti smotre agrara – Izložba poljoprivredne mehanizacije priključnih mašina i rezervnih delova, opreme za prehrambenu industriju, vinogradarstvo, voćarstvo i stočarstvo… Posetioce će dočekati i Izložba stoke, izložba hrane i pića, predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije i dr, a  održaće se i brojni poslovni i stručni skupovi pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Kao i 2010. godine Mađarska je  Zemlja partner priredbe. Generalni sponzor je Globos osiguranje, a Zlatni sponzor je Al Dahra.

B. K.