Međunarodni simpozijum „Inovacije u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji“ 12. i 13. oktobra na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu

Foto: Pixabay

Na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu Univerziteta u Beogradu, u okviru 11 Simpozijuma sa međunarodnim učešćem,   12. i 13. oktobra okupiće se stručnjaci iz zemlje i inostranstva kako bi prezentovali svoje radove i razmenili iskustva na temu „Inovacije u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji“.

Ovog puta akcenat  stavljen na uticaj klimatskih promena na biljnu proizvodnju, primena „dubokih“ tehnologija u poljoprivredi, poput veštačke inteligencije, biotehnologije i bioinformatike, informacione tehnologije i precizna poljoprivreda.

„Takođe će biti prezentovane inovacije u proizvodnji tradiocionalnih industrijskih kultura poput soje, suncokreta, strnih žita, kao i alternativnih poljoprivrednih kultura kao što je amarant. Održivim upravljanjem prirodnim resursima, prvenstveno zemljištem i vodama, prikazaće se nove tehnologije u poljoprivredi. Govoriće se i o novouvedenim standardima na globalnom nivou kojima se u takvoj poljoprivrednoj proizvodnji čuvaju resursi“, rekao je za Agroportal prof. dr Vladan Pešić,predsednik Programskog odbora ovog naučnog skupa.

B. K.