Međunarodni simpozijum o stočarstvu u Novom Sadu od 18. do 20. septembra

Tradicionalni „Međunarodni simpozijum o stočarstvu“ (ISAS-2023) održaće se na Poljoprivrednom fakulteta u Novom Sadu od 18. do 20. septembra. Skup organizuje Departman za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Institut za Zootehniku Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zajedno sa velikim brojem koorganizatora iz inostranstva.

Od istaknutih predavača izlaganje će imati: predsednica Međunarodne federacije za stočarstvo Izabel Kazasus; direktor Instituta za stočarstvo, Univerzitet prirodnih resursa i prirodnih nauka u Beču Johan Zolkner kao i mnogi drugi eminentni predavači stranih i domaćih Univerziteta koji će predstaviti rezultate najaktuelnijih istraživanja i inovacija.

Za izlaganje je prijavljeno oko 80 radova iz 18 zemalja u svim oblastima stočarske proizvodnje, saopštili su organizatori. U okviru simpozijuma predviđeno je da se održi set od osam stručnih panel diskusija na aktuelne teme, a u vezi su sa stočarskom proizvodnjom i imaju javni značaj ili interes za građane, potrošače, farmere…

B. K.