Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada „Najdomaćin Srbije 2023“

Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada koji se bavi mlečnim govedarstvom pobednik je konkursa „Najdomaćin u 2023“ koji je organizovan uz podršku Ministarstva poljoprivrede  i Privredne komore Srbije (PKS). Pobedniku je uručeno priznanje i nagrada od dva miliona dinara.

Za ovo takmičenje čiji je ukupan nagradni fond bio sedam miliona dinara prijavilo se preko 400 domaćinstava iz cele Srbije, a stručni žiri je u uži izbor izabrao 50 kandidata.

Osim Cvetkova  proglašeni su i po dva „Najdomaćina u 2023.“ u pet kategorija i to u stočarstvu, ratarstvu, voćarstvu, povrtarstvu i organskoj proizvodnji i njima su uručene nagrade od po 500.000 dinara.

U kategoriji organska proizvodnja  za Najdomaćina proglašeni su Pavle Đorđević i Dragiša Ignjatović, u  povrtarstvu su pobednici Vojo Tošović i Slavoljub Nikolić, a  voćarstvu Radenko Novaković i Živorad Ranković. U kategoriji ratarstvo Najdomaćini su Milan Tomić i Lazar Ćalić, a u stočarstvu Erika Horvat Samu i Goran Bojović.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković  proglašavajući pobednike istakla je da  izbor „Najdomaćina 2023“ prava prilika da se promoviše dobra priču o poljoprivredi umesto što se pominje u negativnom kontekstu.

B. K.