Novosadski sajam: Bogata izložbu poljoprivredne mehanizacije na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Najveća ovogodišnja priredba Novosadskog sajma, 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, održaće se od 18. do 23. maja. U pripremi su svi poznat segmenti među kojima važno mesto zauzima Izložba poljoprivredne mehanizacije koju će predstaviti izlagači iz Srbije, ali i  Italije, Turske, Austrije, Mađarske, Španije, Kine, Slovenije.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije godinama je okosnica Izložbe poljoprivredne mehanizacije. Ove godine će od 18 članica na Poljoprivrednom sajmu nastupiti 17.

„Mehanizacija je je već godinama okosnica izložbenog prostora Poljoprivrednog sajma. Kako bi izašli u susret poljoprivrednicima, a u nadi da će se poboljšati situacija na tržištu, očekujemo da u vreme trajanja  Sajma imamo konkretnije mere koje se tiču subvencija za kupovine mehanizacije, ali i da će poljoprivrednici biti u boljem položaju kako bi mogli da realizovali. U odnosu na druge slične manifestacije u regionu, za naše Udruženje, ovo je jedna od najznačajnijih priredbi na Balkanu“, rekla je Marija Antanasković, generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika poljoprivredne mehnizacije.

B. K.