Odbor za poljoprivredu podržao predlog izmena Zakona o podstcajima u poljoprivredi u načelu

Foto: Pixabay

Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije, usvojio je u načelu predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivedi i ruralnom razvoju. Zbog velikog broja primedbi na predložena zakonska rešenja, konstatovano je da bi ona trebalo da se poprave amandmanima.

Predsednik Odbora Marijan Rističević predložio je da se pre izjašnjavanja Vlade Srbije o amandmanima, održi sednica celog odbora ili samo podnosilaca amandmana, na kojoj bi se postojeći amandmani popravili ispravkama, kako bi se, kako je rekao, izbeglo preglasavanje na  Skupštini.

Više poslanika se u raspravi je govorilo  o  uvođenju eAgrara. Milija Miletić iz Poslaničke grupe SPP-UŠ-DSHV istakao da je ovaj sistem u suštini dobar, ali je neophodno da se ljudi na njega priviknu, što kako je istakao nije lako, jer mnogi poljoprivrednici ne umeju da rade sa pametnim mobilnim telefonima. To bi, kako je naveo, moglo da dovede do toga da zbog tehničkih problema neki od njih ne konkurišu za sredstva na koja imaju pravo.

I Zoran Sandić iz Poslaničke grupe NADA-Novi DSS-POKS je izneo stav da je predložene zakonske izmene neophodno popraviti kroz amandmane.

B. K.