Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije: Uvođenje eAgrara na javnom slušanju

Javno slušanje na temu eAgrara, po predloženim izmenama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, biće održano do polovine ovog meseca odlučio je  Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije.

Poslanici koji su učestvovali u radu Odbora istakli su neophodnost da se na javnom slušanju razmotre rokovi za uvođenje eAgrara, a najavljeno je da će na njemu učestovati i predstavnici udruženja poljoprivrednika.

Do predloga za javno slušanje došlo se posle razgovora predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića sa predstavnicima udruženja, koji su istakli da je za predloženi zakon izostala javna rasprava.

Poslanici su poručili da nisu protiv uvođenja sistema eAgrara, od kojeg očekuju bolje rezultate i razvoj poljoprivrede, a istaknuto je i da nikada nisu bili protiv uvođenja prelevmana na uvozno mleko i sir, već su samo tražili detalje o usklađenosti te odluke.

Naglašeno je da se javno slušanje mora održati pre nego što izmene zakona dođu na dnevni red skupštine, kako bi članovi Odbora, pojedinačno ili kolektivno, mogli da predlože amandmane

Datum javne rasprave biće naknadno utvrđen i objavljen.

B. K.