Okončana berba podno Oplenca: Vinarija „Aleksandrović“ očekuje 300.000 litara vina

Foto: Vinarija Aleksandrović

Procenu su da će ove godine iz vinograda vinarije ,,Aleksandrović’’ iz Topole biti i do 450 tona grožđa što bi značilo da će se u preradi dobiti i do 300 000 litara vina. Vina iz Topole odlaze uglavnom na tržišta Evropske Unije, ali sve više i na istočna tržišta.

„Izvozimo i u Japan, u Rusiju, a dosta toga ide i u Kinu. U Kini se najviše izvoze crvena vina jer oni najviše vole . Vinski turizam takođe se sve više širi, proširuju su i kapaciteti, a sama vinarija svake godine gleda da proširi svoju ponudu. U izgradnji je i nekoliko objekata koji će doneti proširenje smeštajnih kapaciteta. Za ovu godinu, sada kada smo pri kraju berbe i kada je prerada sad skoro takođe pri kraju, možemo reći da je uspešna kako po količini tako i kvalitetu grožđa što jasno ukazuje da ćemo dobiti i veoma dobra i kvalitetna vina“, izjavio je za RTV Goran Grujić, rukovodilac vinogradarske službe u vinariji ,,Aleksandrović’’.

Ovogodišnja berba grožđa podno Oplenca dobro je prošla pa će vina sa etiketom „2022.godina“ ostati zapamćena i kao vina iz jedne od najboljih.