PKS: Digitalizacija ekonomsko osnažuje žene na selu

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim područjima – „Selo na klik“  održana u privrednoj komori Srbije uu Beogradu okupila je više od 80 predstavnica ženskih udruženja iz cele Srbije.

Učesnice na panel diskusiji, u dijalogu sa predstavnicima državnih institucija poručile su u zaključku konferencije da je digitalna pismenost imperativ za poslovonje na savremenom tržištu i da je bez digitalnih veština to danas praktično nemoguće.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije izjavila je povodm održavanja konferencije da Sektor preduzetnistva Privredne komore Srbije intenzivno radi na ekonomskom osnaživanju žena.

„Smatramo da je značajno ekonomski osnaživati žene u ruralnim sredinama. I zbog toga je neophodno intenzivnije raditi na digitalnom opismenjivanju žena. PKS intenzivno radi na podsticanju što većeg broja preduzetnica da digitalizuju svoje poslovne procese, jer na taj način njihovi biznisi mogu biti održivi i konkurentni na duzi rok“, rekla je Simanićeva.

B. K.