PKS: Privrednici na sajmu Gulfood u Dubaiju dogovorili izvoz hrane vredan tri miliona evra

Foto: https://pks.rs/

Privredna komora Srbije(PKS) objavila je  prve analize učešća srpskih kompanija na nedavno održanom Međunarodnom sajmu hrane Gulfood u Dubaiju. Na sajmu je, podsetimo, učestvovalo 15 domaćih kompanija prehrambene industrije čiji su predstavnici imali više od 700 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima, predstavljajući proizvodne i izvozne potencijale.

Nakon prikupljenih informacija PKS je saopštio da su dogovoreni novi izvozni poslovi i aranžamani čija vrednost premašuje tri miliona evra.

„Za većinu naših proizvođača sa firmama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao i drugim tržištima poput Saudijske Arabije, Jordana, Кatra, Indije, Izraela, Кuvajta, Irana, ali i Кanade, Australije i Japana otvorene su nove poslovne prilike i aranžmani“ rekao je predstavnik Centra za organizaciju sajmova PКS Zoran Delić.

On je dodao da je na sajmu veliko interesovanje vladalo za sveže jabuke, smrznuto voće i povrće, sirne namaze, feta sir, med, niskokalorične i ekstra džemove, voćne sokove, proizvode od tartufa, ajvar, ribu i morske plodove, supe, kokice…

B. K.