Podrška pokrajine novosadskom Poljoprivrednom fakultetu u finansiranju naučno-stručnih aktivnosti

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić uručio je dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljku Tici ugovore o dodeli finansijskih sredstava namenjenih održavanju naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini .

Božić je istakao da je reč o iznosu od pet miliona dinara bespovratnih sredstava koje resorni sekretarijat dodeljuje po konkursu kao i da je ukupna vrednost odobrenih projekata 14,6 miliona dinara. Podrška je, prema njegovim rečima, namenjena za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja, koje su zaposleni na Poljoprivrednom fakultetu izdvojili kao značajne za dalje unapređivanje poljoprivrede u Vojvodini.

Sekretar Božić podsetio  da je od 2016. godine do sada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za realizaciju projekata na Poljoprivrednom fakultetau u Novom Sadu opredelio ukupno 24 miliona dinara.

Uz zahvalnost za  podršku dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica  rekao je da su dobijena  sredstva namenjena za  finansiranje 12 naučno-stručnih aktivnosti širokog naučnog opusa, počev od procesne tehnike, energetike i obnovljivih izvora energije, preko analize štetnog uticaja korova, do tema u oblastima marketinga, distribucije poljoprivrednih proizvoda i praćenja ekonomskih efekata poljoprivredne proizvodnje u pokrajini.

B. K.