Poljoprivrednici Obrenovca obnovili mehanizaciju subvencijama Grada Beograda

Poljoprivrednici opštine Obrenovac, koji su konkurisali na raspisan javni poziv Grada Beograda, ostvarili su pravo na subvencije za obnovu poljoprivredne mehanizacije. Iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac saopštili su da su subvencije Grada Beograda otišle u ruke poljoprivrednika iz mesnih zajednica Dren, Orašac, Grabovac i Ušće, kao i da je je njih 78 ostvarilo pravo na subvencije za traktore i mehanizaciju.

„Poljoprivrednici iz Obrenovca, ostvarili su prava na subvencije, kako za traktore, tako i za mehanizaciju i to iz oblasti pčelarstva, voćarstva i povrtarstva. Ovo je jedan od najboljih javnih poziva kod nas jer u ovom slučaju Grad Beograd čak 80 odsto povraćaja sredstava uloženih vraća našim poljoprivrednicima“, rekla je Jelana Muškinja, iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenoavc.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević rekao je da je interesovanje poljoprivrednika iz Obrenovca za ovaj vid subvencija bio izuzetno veliki kao i će se u budućnosti raditi na daljem podsticanju ovakvih davanja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači dobili priliku da obnove mehanizaciju i na taj način unaprede proizvodnju.

„Važno je da poljoprivrednici sarađuju sa opštinskom Kancelarijom za poljoprivredu, koja je spona između poljoprivrednih proizvođača i Sekretarijata za poljoprivredu. Usluge koje poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu, odnose se pre svega na pomoć pri konkurisanju na otvorene javne pozive“, rekao je Stanojević za portal „Domaćinska kuća“.