Poruka agronoma i poljoprivrednika sa savetovanju na Zlatiboru: Dovoljno semena za setvu

Foto: rtv.rs

Na Zlatiboru je završeno 56. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije. Uprkos ograničenjima zbog pandenmije skup je pratio veliki broj poljoprivrednika, zaključila je dr Dragana Latković predsednica UO Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

Istovremeno poručila je da je ova visoka naučna ustanova spremna da i ove godine podrži poljoprivrendike kao što je to radila decenijma unazad.

„Semene za prolećnu setvu ima dovoljno, upakovano je i spremno, u našem distributivnom centru. Isto tako naši stručnjaci će, kao i ranijih godina, davati savete i preporuke proizvođačima kako da na njabolji način odrade setvene radove i koju vrstu semana treba da poseju“, rekla je Latković, a preneo Radio Novi Sad.

Da poljoprivrednici, pogotovo mladi, računaju na Institut kao ustanovu od nacionalnog značaja, potvrdio je i član Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika Srbije Milan Bulajić.

„Uz stručne savete poput ovih sa skupa mladim poljoprivredncima podrška, kako sada tako i budućnost, je zagarntovana, posebno u primeni najnovijih znanja i distignuća u tehnologiji proizvodnje“, rekao je Bulajić.

B. K.