Produženo prijavljivanje na konkurs za “Najdomaćina 2023.” do 15. novembra

Prijavljivanje poljoprivrednika za konkurs „Najdomaćina 2023″ , koji  zajednički organizuju  Ministarstvo poljoprivrede i Privredna komora Srbije,produženo je do 15. novembra, a ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok  glavna nagrada za „Najdomaćina Srbije“ iznosi 2.000.000 dinara!

Najbolji poljoprivrednik Srbije bira se iz pet kategorija: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja. Učesnike očekuje  11 nagrada, a predviđeno je i 10 nagrada za pobednike po kategorijama. Po dve nagrade za najbolje poljoprivrednike predviđene su za svaku od kategorija i svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Pored prijava žiri, na čijem čelu je Vedran Ilićč, pomoćnik  ministarke za poljoprivredu,  koristitiće i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će izdvojiti 11 najboljih.

Veliko finale održaće se u decembru, a prethodiće mu niz regionalnih događaja koji će na lokalnom nivou predstaviti zajednici najistaknutije poljoprivrednike među njima.

 B. K.