Sedam kompanija iz Vojvodine na sajmu hrane Tuttofood u Milanu

Sedam kompanija iz Vojvodin, čija se proizvodnja bazira na organskoj hrani, predstavljene su na Međunarodnom prehrambenom sajmu Tuttofood u Milanu. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić prilikom posete sajmu istakao je da je predstavlja globalni i inovativni događaj koji se održava zajedno sa sajamskom izložbom HostMilano, vodećom svetskom manifestacijom posvećenom tehnologijama i rešenjima za ugostiteljstvo.

„Glavni sektori sajma Tuttofood ove godine su sveže i smrznuto voće, povrće i prerađevine, mleko i mlečni proizvodi, meso i mesne prerađevine, plodovi mora, peciva i pekarski proizvodi, lekovito i začinsko bilje, ulja, mineralna voda, pivo, kafa i supstituti, energetska pića, konditorski proizvodi i zdrava hrana, biljni, veganski i organski proizvodi, što je i bio fokus Razvojne agencije Vojvodine prilikom organizacije ovog nastupa“, istakao je Božić nakon obilaska Sajma, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Nastup kompanija iz pokrajine na ovom sajmu realizuju se u okviru Sporazuma o zajedničkom predstvaljanju na međunarodnim sajmovima, koji su 2017. godine potpisali Pokrajinska vlada, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac i Kikinda kao i opštine Pećinci i Bečej, Privredna komora.

B. K.