SUBOTICA: Ovogodišnji agrarni budžet 55 miliona dinara

Umesto prošlogodišnjih sedam miliona, ovogodišnji agrarni budžet u Subotici iznosiće , ukupno 55 miliona dinara. Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su  program raspodele tih sredstava, iako pojedini među njima smatraju da ta podrška i dalje nije dovoljna.

Sredstva  podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju poljoprivrednicima  će biti raspodeljena kroz više programa. Od kreditne podrške, preko regresa, subvencionisanja osiguranja, troškova veterinarskih uslugam nabavke lekova i vakcina za stoku i goveda, do analize zemljišta.

Neke od mera moći će da se koriste odma nakon  objavljivanja.

„Na teritoriji Grada  registrovano je preko 6.000 poljoprivrednih gazdinstava. Velika broj njih moći će, s obzirom na raspooloživa sredstva, da učestvuje u nekooj od  mera“,  rekao je odbornik Dragutin Soković.

Između lokalne samouprave i poljoprivrednika i dalje tinja neslaganja po pitanju učešća u komisijama za određivanje korisnika mera pomoći. Poljoprivrednici nisu zadovoljni ponuđenim rešenjima za članstvo i odlučivanje, pa zahtevaju da više neposredno učestvuju u svakoj odluci, objavljeno je na sajtu RTV.

B. K.