Šumadijski festival rakije 2. decembra u Kragujevcu

Četvrti Šumadijski festival rakije održaće se 2. decembra u Kragujevcu, u Exclusive Event Centru. Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda.

Među izlagačima  će se naći  34 destilerije iz cele Srbije i gosti iz Severne Makedonije.Na  festivalu biće prisutni  vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao i  četiri predstavnika prateće industrije, proizvodnje buradi i staklene ambalaže.

Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa daće i izlagači hrane( ukupno 10) , delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva

Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija Kragujevaca, a pokrovitelj je Grad Kragujevac.

Na festivalu će po trdiciji i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na petom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Kragujevca održano 10. novembra.

B. K.