Topola afirmiše preduzetništvo žena i onlajn prodaju tradicionalnih proizvoda

Centar za ravnomerni regionalni razvoj, u saradnji sa Udruženjem žena Oplenac i opštinom Topola, omogući će pohađanje četiri radionice ženama koje su nosioci registrovanih gazdinstava i aktivno učestvuju u poljoprivrednoj proizvodnji. Projekat „Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze“ usmeren je na žene iz Topole, nosioce registrovanih gazdinstava, a pored četiri radionice koje će korisnice pohađati biće izabran 15 kojima će se pružiti različiti tipovi podrške u online prodaji na društvenim mrežama, objavio je RTV.

„Nabavićemo ambalažu, osmisliti etikete, fotografisati njihove proizvode, uraditi PR priče za gazdinstva, a sve u cilju da izađu na online tržište i da prošire krug kupaca svojih proizvoda u odnosu na tradicionalni način prodaje“, rekla je Vanesa Belkić, izvršna direktorka Centra za ravnomerni regionalni razvoj.

Poljoprivrednice iz Topole pokazale su veliko interesovanje za sam projekat koji će im omogućiti lakšu prodaju tradicionalnih proizvoda i brži dolazak do kupaca. Topola je ruralna opština, a na preko 70 odsto njene teritorije obuhvaćen je neki vid poljoprivredne proizvodnje.

„Naš interes je da se ženama pruži prilika da u svojim domaćinstvima, na seoskim područjima, obavljaju preduzetničku delatnost kao i da svoje proizvode mogu da plasiraju na tržište i na taj način približe velikim trgovinskim lancima“, rekao je Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola.

B. K.