TOPOLA: Rešenja za podsticaje za 166 poljoprivrednika

Foto: Pixabay

U opštini Topola 166 poljoprivrednika dobilo je rešenja o raspodeli podsticajnih sredstava, kao i 172 poljoprivrednika na ime mere upravljanja rizicima. Rešenja je potpisao predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković. Ukupan iznos sredstava koja će se u ovoj raspodeli naći na računima poljoprivrednika, zajedno sa merom upravljanja rizicima,  je 7.770.055.dinara.

Podsticajna sredstva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima namenjena su za povraćaj premije osiguranja  od 10 odsto, nabavku stočne hrane za uvećanje stada,  regres za reproduktivni materijal – veštačko osemenjavanje, materija za prihranu pčela, investicije u izradu, unapređenje ili proširenje svih tipova infrastrukture manjeg obima, uključujući investicije u obnovljive izvore energije, podizanje plastenika, kupovinu uređaja i oprema za navodnjavanje useva.

Predsednik Radojković  na svečanosti dodele ugovora rekao je da će se opština Topola potruditi da iznos agrarnog budžeta u narednoj godini bude veći nego u ovoj godini.

B. K.