Uspešan nastup naših firmi na sajmu u Rijadu

Kompanije iz Srbije uspešno su predstavile izvoznu ponudu na Prvom međunarodnom sajmu prehrambene industrije The Saudi Food Show koji je održan u Rijadu od 20. do 22. juna. Naše kompanije održale su preko 700 sastanaka sa partnerima iz Saudijske Arabije, ali i iz Kuvajta, Bahreina, Omana, Iraka, Libana, UAE, Indije, Velike Britanije, a prema prvim analizama, vrednost dogovorenih poslova iznosi 6,7 miliona evra.

Održani su susreti i sastanci proizvođača i izvoznika i eksperata najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznika i distributera, kao i promocije najnovijih proizvodnih i prerađivačkih trendova i logističkih rešenja u ovoj industriji.
Sajam je otvorio ministar industrije i mineralnih resursa Bandara bin Ibrahim Khorajef koji je posetio srpski štand. 
Izlagače iz Srbije posetio je i ambasador Srbije u Rijadu Muhamed Jusufspahić koji se upoznao sa izlagačima i izrazio zadovoljstvo brojem kompanija iz Srbija na ovom sajmu. 

Pored Srbije, na ovom sajmu predstavili su se Indija, Egipat, Jordan, Italija, Rusija, Holandija, Turska, Indonezija, Tajland, Portugalija, Velika Britanija, SAD, NR Kina, Grčka, UAE, Australija, Bahrein, Egipat.
The Saudi Food Show u Rijadu je okupio više od 500 izlagača i preko 14.000 stručnih posetilaca.

Izvor: https://pks.rs/