Asocijacija proizvođača malina i kupina: Vlada ispunila nekoliko naših zahteva

Foto: Pixabay

Proizvođači zbog duga nisu mogli da dobiju repromaterijal iz Robnih rezervi

Vlada Srbije je ispunila nekoliko zahteva proizvođača malina i kupina među kojima je i otpis duga zbog suše 2013. godine za mineralno đubrivo koje im je isporučeno godinu dana ranije iz Republičkih robnih rezervi po subvencionisanim cenama, rekao je sinoć predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović.

On je agenciji Beta kazao da će proizvođačima tog voća od 300 miliona dinara duga biti otpisano 90 miliona jer je 210 miliona ranije otplaćeno.

„Vlada je obećala da će razmotriti mogućnost da proizvođačima koji su izmirili dug od 210 miliona dinara vrati novac“, rekao je Radović.

Proizvođači malina i kupina, prema njegovim rečima, zbog tog duga nisu mogli prethodnih godina da dobiju repromaterijal iz Robnih rezervi.

Vlada Srbije je, kako je rekao Radović, usvojila i prelog da proizvođačka cena maline bude 139,3 dinara za kilogram, koju je utvrdio tim stručnjaka.

„Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je obećao da će se iz budžeta obezbediti novac za kupovinu sadnica maline koje će biti ponuđene proizvođačima po subvencionisanim cenama od 65 odsto“, rekao je Radović.

Komentari