Pokrajina rapisala konkurse za navodnjavanje, pčelarstvo i finansiranje naučno-stručnih aktivnosti u agraru

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je tri konkursa namenjena poljoprivrednicima. Prvi se odnosi na subvencionisanje kamate na kredite Razvojnog fonda Vojvodine za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže. Drugi je namenjen sufinansiranju investicija u pčelarstvu, a treći za finasiranje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Najveće ineresovanje među poljoprivredncima vlada za sufinansiranje investicija u pčelarstvu i nabavku novih pčelinjih društava za čega je konkursom opredeljno 25 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 9. aprila, a prijave mogu da podnesu  privredna društva, zadruge kao nosioci registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Predviđena bespovratna sredstva po ovom konkursu mogu iznositi do polovine od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Izuzetak su žene i lica mlađa od 40 godina kod kojih je limit 60 odsto. Maksimalan iznos koji se može dobiti po prijavi je 330.000 dinara.

B.K.

Subvencionisanje kamate na kredite Razvojnog fonda Vojvodine za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže

Finansiranje investicija u pčelarstvu

Finasiranje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja