“Agro Belgrade 2024” od 25. do 27. januara, više od 500 izlagača

Tradicionalna manifestacija „Agro Belgrade 2024“  održaće se od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu. Organizuje se uz podršku projekta „Velika mala privreda“.

Manifestacija kombinuje sajam i konferenciju  i svake godine pruža priliku za sticanje adekvatnih znanja u agraru. Takođe, okuplja kupce, distributere, predstavnike maloprodajnih lanaca, proizvođače poljoprivredne mehanizacije i opreme, rasadnike, semenske i hemijske kuće, kao i druge kompanije i stručnjake iz ove industrije.

Izložbeni segment obuhvata više od 500 izlagača, među kojima su i najprestižnije svetske kompanije. Konferencijski program fokusira se na perspektive i trenutne izazove u oblasti tržišta, proizvodnje voća i povrća bez ostataka pesticida, transporta voća na strana tržišta, modela finansiranja, udruživanja, kao i tehnoloških i digitalnih inovacija u agraru.

Na događaju će se predstaviti i velike kompanije  kao i proizvođači voća i povrća.Oni su pozivali mala i srednja gazdinstva da se uključe u kooperantske modele saradnje i zajednički nastup na velikim tržištima.

B. K.