Tradcionalno 58. Savetovanje agronoma od 29. januara do 2. februara na Zlatiboru

Foto: Pixabay

Novopsadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo koji više od pola veka organizuje Savetovanje agronoma na Zlatiboru ni ove godine neće prekidati sa tom tradicijom. Od 29. januara do 2. februara, održaće se 58. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 4. Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske  na Zlatiboru. Biće to prilika da se na jednom mestu okupe stručnjaci, poljoprivredni proizvođači, savetodavci, predstavnici ministarstva i međusobno razmene znanja i iskustva.

Tokom Savetovanja biće predstavljeni najaktuelniji rezultati iz oblasti oplemenjivanja, semenarstva i tehnologije gajenja ratarskih i povrtarskih vrsta, kao i primeri dobre poljoprivredne prakse. Pored predavanja za učesnike savetovanja organizovane su i panel diskusije koje su se pokazale kao vrlo korisne i izuzetno posećene. Ove godine akcenat će biti na mladim poljoprivrednicima.

Učesnici će takođe  moći više da čuju  o stanju na tržištu žitarica, uljarica i šta da očekuju, a biće reči i o osiguranju poljoprivrednih useva u uslovima ekstremnih klimatskih pojava. Takođe, imaće prilika  da se bolje upoznaju i sa  NS sortimentom pred predstojeću setvu. Stručnjaci će se osvrnuti i na trenutno stanje ozimih useva, ali i na   probleme s kojim se susreću poljoprivrednici u atarima, preneo je portal lista Poljoprivrednik.

B. K.