ALSU: Zakazana nadmetanja za imovinu PKB Imes, Graničara iz Gakova, Vršačke pivara, Voćarske plantaže…

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) za kraj ovog meseca i u martu zakazala je nekoliko javnih prodaja imovine poljoprivrednih preduzeća u stečaju. Među njima se nalaze i nekretnine  nekadašnjih velikih kombinata poput PKB-a Imes, PKB “Voćarske plantaže” i “Graničar” iz Gakova. Na prodaju će se naći i imovina Vršačke pivare, Industrija mesa Matić…

Prodaja dela fabrike sokova „Stara hladnjača“, u vlasništvu „PKB Voćarske plantaže“ u stečaju, zakazana za 24. februar. U pitanju je 12 zgrada ukupne površine u osnovi preko 7.300 kvadrata u beogradskom naselju Viline vode. Početna cena je 135,2 miliona dinara, što je nešto manje od 1,2 miliona evra.

Imovina PKB-a IMES iz Beograda u stečaju oglašena je na prodaju po početnoj ceni od 186.043.562 dinara. Javno nadmetanje održaće se 10. marta.

Vršačka pivara AD u stečaju ponuđena je  za 192,4 miliona dinara,a javno nadmetanje  zakazano je za  15. mart.

Za 24. mart zakazana je druga prodaja celokupne imovine stečajnog dužnika Industrije mesa Matić iz Novog Sada. Stečajni upravnik “Graničara” iz Gakova oglasio je prodaju preduzeća  po početnoj ceni od 19,16 miliona dinara 22. marta  u Novom Sadu. 

B. K.