ARANĐELOVAC: Od Fondacije Ane i Vlade Divca za podsticaje poljoprivrednicima pet miliona dinara za proizvodnju i preradu hrane

Foto: Pixabay

Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Aranđelovac, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pozivale su zainteresovane poljoprivrednike sa teritorije opštine  da se prijave na konkurs za podsticajna sredstva u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.

„Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva  su pet miliona dinara  i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala. Posebno pozivamo žene i mlade koji su nosioci poljoprivrednih gazdinstava da se prijave i koriste podsticajna sredstva“ istakao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac i dodao da korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od  godinu dana.

Konkurs je otvoren zključno sa 5. aprilom.

B. K.