Banatski festival vina u Zrenjaninu 9. aprila

Treći Internacionalni Banatski festival vina održaće se u zrenjaninskom Karađorđevom parku u subotu, 9. aprila, uz učešće više od 50 izlagača, najavili su organizatori Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija, Udruženje vinara i ljubitelja vina Taraški vinogradi i JU Sportski objekti. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Festival je izložbeno-promotivnog karaktera i kako su rekli organizatori, ove godine prijavile su se vinske kuće, podrumi, vinari, vinogradari, idividualni proizvođači i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Pored njih, svoje proizvode će izložiti i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja. Biće održana i stručna predavanja u Kristalnoj dvorani, a za posetioce je obezbeđen i bogat zabavni i kulturno umetnički program.

U okviru festivala održava se i manifestacija, 22. Banatske vredne ruke, za koje se prijavilo dvadesetak aktiva žena iz Zrenjanina i okoline, koje će predstaviti hranu i tradicionalnu kulturu tog podneblja.

B. K.