Begović: Institut za stočarstvo ima strateški značaj za Srbiju

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović posetila je Institut za stočarstvo i tom prilikom istakla da su ovakvi Instituti od strateškog značaja za Srbiju.

„Izuzetno je važno da se instituti razvijaju, prate savremene trendove i tokove i uoče opasnosti za razvoj i da i uvek budu korak ispred. Naučna saradnja je važna jer nauka postaje ključna s obzirom na velike globalne izazove kao što su rast populacije i klimatske promene“, kazala je Begović.

Dodala je da je važno razvijati institute, kao što je to Institut za stočarstvo, one koji su posvećeni razvoju stočarstva i uopšte razvoju bezbedne i zdrave hrane.

Direktor Instituta Nikola Delić rekao je da je sastanak bio produktivan i da su osim iznetih iskustva i predloga Instituta od ministarke dobili i nove predloge.

„Razgovarali smo o našem putu u oblasti istraživanja, dobili predloge kako možemo da napravimo krupan iskorak ka budućnosti. Što se Instituta tiče, treba ići ka realizaciji projektima Fonda za nauku i Fonda za inovacionu delatnost“, rekao je Delić.

B. K.