Bogićević: Podrška države prestonici maline Arilju

U Arilju je otvoren je prvi Sajam jagodastog voća i proizvoda zaštićenog geografskog porekla. Svoje proizvode izložilo oko stotinu proizvođača, pre svega malina, ali i ostalog jagodastog voća. Pored proizvođača sajmu prisustvuju predstavnici Udruženja proizvođača, predstavnici resornog Ministarstva i predstavnici Poljoprivrednih stručnih i savetodavnih službi iz cele Srbije.

Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivredne Aleksandar Bogićević rekavši da Ministarstvo poljoprivrede podržava ovakve i slične inicijative lokalnih samouprava.

„Nije čudo što se ovakav sajam održava baš ovde u Arilju, u prestonici maline. Ono što je bitno jeste zajednički rad ministarstva, relevantnih službi i samih proizvođača u prethodne četiri godine na revitalizaciji malinarstva“, naveo je Bogićević uz želju da sajam postane tardcionalan.

U okviru sajamskog programa održana je i konferencija „Mogućnosti inteziviranja proizvodnje jagodastog voća u Srbiji – novi trendovi i izazovi“. Uvodno predavanje, kako je preneo portal Agropres, održala je prof. dr Jasminka Milivojević sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

B. K.