Božić: Pokrajinski budžet za poljoprivredu u 2022. godini 8,7 milijradi dinara

Foto: Pixabay

Nakon usvajanja pokrajinskog budžeta za 2022. godinu pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomor Božić izjavio je za „Dnevnik“ da planirana sredstva za poljoprivredu iznose 8,7 milijardi dinara što je bezmalo milijarda više nego u ovoj godini.

„Od toga 1,14 milijaradi dinara predviđeno je za subvencije poljoprivrednim gazdinstvima u cilju unapređenja poljoprivredne primarne proizvodnje“, rekao je Božić.

Od ukupnih sredstava predviđenih za subvencije najviše 908 miliona dinara otići će na biljnu proizvodnju, 110 za animalnu, 13 organsku i 25 za pčelarstvo.

„Za mlade poljoprivrednike koji već imaju svoje gazdinstvo kao i one koji žele da se na porodičnim imanjima započnu da se bave poljoprivredom planirana je pomoć od 200 miliona dinara“, istakao je Božić.

Pokrajinski resorni sekretar naveo je da će u narednoj godini biti nastavljeno finansiranje kapitalnih projekata od pokrajinskog značaja započetih ove godine. Za završetak automatizacije raketnih centara Samoš i Bajša predviđeno je 700 miliona dinara, a izradu projektno tehničke dokumentacije regionalnog vodosnabdevanja „Istočni Srem“ 65 miliona dinara.

B. K.