Ćurčić: Agroekonomisti novosadskog Poljoprivrednog fakulteta čvrsto povezani sa privredom

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić obratio se na okruglom stolu „Univerzitet i privreda ─ unapređenje studijskog programa, praktične nastave i zapošljavanja agroekonomista“, koji tradicionalno organizuje Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Ćurčić je istakao da Pokrajinska vlada podržava ovakve skupove, koji afirmišu unapređivanje  poljoprivrede u Vojvodini. On je pohvalio aktivnosti agroekonomista, koji kroz ovakva okupljanja, razmenom informacija u struci, profesionalna iskustva koriste za poboljšanje obrazovnog programa.

„Izuzetno je značajna inicijativa da na ovaj način predstavnici struke stečena znanja u oblasti agroekonomije dalje prilagođavaju zahtevima privrede. Ovo je i dobar način da se agroekonomisti, uz pomoć Poljoprivrednog fakulteta,  još više međusobno povezuju“.naglasio je Ćurčić.

On je posebno istakao doprinos Poljoprivrednog fakulteta u izradi Studije opravdanosti  projekta postojanja „Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica koji ima 50 korisnika.

B. K.