NOVA VAROŠ: Od Fondacije „Ana i Vlade Divac“ tri miliona dinara za razvoj plastenične proizvodnje

Foto: Pixabay

Predstavnik Fondacije „Ana i Vlade Divac“ potpisala je sa opštinom Novi Varoš ugovor o saradnji za razvoj plasteničke proizvodnje u ovoj opštini. Po projektu „Divac poljoprivredni fondovi“ u 2024. godini biće dodeljeno tri miliona dinara.  Sredstva su namenjena poljoprivrednicima iz Nove Varoši, koji će imati mogućnost da  putemn javnog konkursa apliciraju za nabavku plastenika.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta.

„Radi se o jednoj plasteničkoj proizvodnji za ljude koji se bave uzgojem poljoprivrednih proizvoda, ili koji će se baviti. A sve u cilju opstanja naših dobrih poljoprivrednika, podsticanja njihove ekonomske situacije i podsticanja poljoprivredne proizvodnje“, rekao je Vasiljević dodajući da će ovakve inicijative direktno doprineti razvoju poljoprivrede u opštini.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ pruža podršku plasteničkoj proizvodnji u Srbiji već 15 godina, a Nova Varoš je jedna od pet opština u kojima je podržano pokretanje ovakve proizvodnje. Do sada su podržavani proizvođači iz Užica, Prijepolja, Lučana i Novog Pazara kroz nabavku plastenika i prateće mehanizacije.

B. K.