Danas Festival domaće hrane u Višnjevcu

Foto: Beogradski sajam

Gurmani i ljubitelji domaće hrane pripremane po tradicionalnim receptima imaće priliku da danas (17. februar) uživaju u bogatstvu ukusa domaćih jela na prvom Festivalu domaće hrane u Višnjevcu kod Subotice.

Višnjevčani su, kao dobri domaćini, za sve goste pripremili bogat meni koji će sadržati preko 20 vrsta različitih jela pripremanih u domaćoj, kućnoj atmosferi. 

„Gostima ćemo ponuditi čak 22 vrste domaćih jela, pripremanih po tradicionalnim receptima. Biće tu kuvana jela,  pasulj, gulaš, riblja čorba, parikaš, sarmice u vinovoj lozi, mućkalice, škembići, kupus sa ovčetinom… Moj favorit je punjena paprika, pripremana na pirotski način. To je je crvena, sušena paprika, koja se ne kuva kao obična“, rekla je  Milijana Knežević, iz organizacije festivala za portal Subotica com. 

Osim druženje i dobre hrane festival ima i drugi cilj, a to je ulaganje u lokalnu zajednicu. Plan Višnjevčana je da od prikupljenog novca kupe inventar za Dom kulutre koji je dosta oronuo   I žele da mu , na osnovu već dobijenog projekta, vrte stari sjaj.

B. K.