Danas u Novom Sadu forum “Budućnost hrane”

Foto: Pixabay

Razgovor na temu „Budućnost hrane“, u okviru Zelene serije koju u saradnji saradnji sa Institutom BioSens, organizuje EU Info point održaće se danas u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu.

Ovaj događaj predstavlja priliku za upoznavanje s najsavremenijim tehnologijama koje oblikuju budućnost proizvodnje hrane.Istraživači sa Instituta BioSens Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta i istraživačkog instituta Vageningen iz Holandije  podeliće svoja znanja i iskustva, odgovarajući na pitanja o tome kako tehnologija revolucionizuje proizvodnju hrane.

U programu učestvuju prof. dr Vesna Bengin, suosnivačica Instituta BioSens i koordinatorka ANTARES projekta, Aniš Čauan, viši istraživač na Univerzitetu i istraživačkom institutu Vageningen. Moderator događaja je Mirela Mitrić, novinarka RTV Vojvodine.

B. K.