Dani vina u Rivici 4. i 5. marta

U Rivici kod Iriga predstojećeg vikenda 4. i 5. marta održaće se 22. Dani Vina. Reč je o manifestaciji koja ima dugu tradiciju u  vinogradarstvu i vinarstvu ovog  fruškogorskog kraja. Rivičani,  čuveni po tome što gotovo svaka kuća u selu ima podrum i  vino, pre više od dve decenije došli na ideju da naprave interno takmičenje  kako bi utvrdili ko u selu ima najbolje vino. Manifestacija je vremenom izšla iz okvira sela I prerasla u regonalno takmičenje.

Predsednik Organizacionog odbora 22. Dana vina Goran Eror rekao je  da je ove godine poslato čak 252 uzorka vina u četiri kategorije: belo i crveno vino, roze i voćna vina. Stručna komisija sačinjena od  deset enologa objavila je rezultate ocenjivanja. Zlatnom medaljom  okitilo se 12 belih, 4 crvena vina, 7 rozea i jedno voćno vino.

Za učesnike i posetioce manifestacije pripremljen je veoma interesantan program. Održaće se takmičenja u brzom ispijanju vina i pucanju bičem. Neće izostati ni nadaleko čuveni sremački tamburaši, a sa kupljenom čašom dozvoljena je degustacija svih vina na štandovima.

B. K.