Dodeljena 21 oznaka „Najbolje iz Vojvodine“, uglavnom za prehrambene proizvode i stare zanate

Na 53. Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu svečano su uručeni sertifikati o korišćenju oznake kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija „Najbolje iz Vojvodine“. U 2022. godini, oznaku je poneo 21 korisnik za kategorije proizvoda, usluga, zanatskih proizvoda i manifestacija.

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević je uručio sertifikate novim nosiocima oznake. U kategoriji proizvoda oznaku su poneli „UNIVEREXPORT DOO“ Novi Sad, za organsko, hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta organa, „Green house food“ Novi Sad za namaz od leblebije – humus, Društvo za proizvodnju rakije Destilerija „Hubert 1924“ iz Banatskog Velikog Sela za rakije od dunje i kajsije, preduzetnice Sanja Kuzmanović iz Čeneja za povrće iz organskog uzgoja i Zorica Radišić iz „Mlekare farmer“ iz Čuruga za Ambasador – punomasni plutvrdi sir i rolovani sir sa dodacima.

Oznaku su takođe dobili „PanićAgro17“ iz Tovariševa za proizvode od lešnika, novosadska „ChocolateraJ“ za ručno pravljene čokoladne praline, „Štrand d.o.o.“ za Angus burger i Mlekara „Carpe Diem“ iz Krušedol Sela za proizvode od kozijeg mleka.

U kategoriji stari zanati, oznaku su poneli Udruženje žena „Staparska ruža“ za Staparski ćilim i Udruženje „Etno mreža“- Ogranak Pančevo, za Koloniju veza i zlatoveza čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa. U ovoj kategoriji, oznaka je otišla u Berkasovo u Krznariju – proizvodnju proizvoda od krzna za šubare i prsluke od jagnjećeg krzna i u Novi Sad u „ Radionicu Petrović 021“ za poslužavnike, kutije za hleb, kutije za nakit i suvenire, podmetače i drvene plate.

B.K.