„DUNAV OSIGURANJE“ – MILJENIK POTROŠAČA

Kompanija „Dunav osiguranje“ dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Miljenik potrošača“ za omiljene brendove na tržištu Srbije

Beograd, 22. april 2021. – U organizaciji udruženja „Moja Srbija” i uz podršku Grada Beograda, ove godine po prvi put su dodeljena priznanja „Miljenik potrošača” za najbolje brendove na tržištu Srbije. Kompanija „Dunav osiguranje“ je u kategoriji „Osiguravajuća društva” glasovima potrošača izabrana za omiljeni brend i ponosno ponela titulu „Miljenik potrošača”.

U konkurenciji od 1 500 brendova u 30 kategorija nominovane su najpoznatije domaće kompanije, koje su građani nagradili glasovima za kvalitet, prepoznatljivost i društvenu odgovornost. Priznanje „Miljenik potrošača” dodeljeno je isključivo na osnovu glasova potrošača. Isticanje najboljih za cilj ima podsticanje zdrave konkurencije među kompanijama i njihove težnje za stvaranjem prepoznatljivog i prestižnog brenda u koji će građani imati poverenje.

Kompanija „Dunav osiguranje“ prethodnu godinu završila je s rekordnim rezultatima, koji su nadmašili i one ostvarene u izuzetno uspešnoj 2019. godini. Time je Kompanija potvrdila lidersku poziciju na domaćem tržištu osiguranja. Zaključeno je više od 1,8 miliona polisa, sa bruto premijom za 4,45 odsto većom nego u 2019. godini. U neživotnim osiguranjima postignut je rast bruto premije od 3,55 odsto, dok je životno osiguranje poraslo za 13,25 procenata.

Odgovorno poslovanje Kompanija „Dunav“ je potvrdila i bezrezervnom podrškom društvenoj zajednici, te je samo u 2020. godini u ove svrhe izdvojeno više od 2,5 miliona evra, od čega 1,5 miliona evra za projekte namenjene deci, kao što je „Prijatelј od detinjstva“, te za podršku zdravstvenom sistemu Republike Srbije.