Dvanaest opština u Vojvodini dobilo 35 miliona dinara za izgradnju ruralne infrastrukture

U Pokrajinskoj vladi Vojvodine dodeljeni su ugovori predstavnicima 12 lokalnih samouprava, u vrednosti od 35 miliona dinara, u okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za podsticaj unapređenju i razvoju ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini.

Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac. On je ukazao da je učešće Sekretarijata iznosi gotovo 75 odsto, dok jedinice lokalne samouprave ulažu preostali deo, što čini nešto više od 25 odsto sredstava.

„Značajno je što su ova ulaganja usmerena u razvoj ruralne infrastrukture i delom u turistički potencijal seoskih sredina u pokrajini. Imajući u vidu sve veću migraciju stanovništva iz ruralnih područja prema gradovima, ovakva podrška je utoliko značajnija“, istakao je Samolovac.

Za sredstva su konkurisali  gradovi  Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica i Subotica kao i opštine – Nova Crnja, Opovo, Žitište, Kovačica, Ruma, Irig, Inđija i Stara Pazova. Sredstva su predviđena i za opremanje i uređenje turističko-rekreativnih objekata, info-centara, dečjih igrališta, teretana na otvorenom, parkova i drugih višenamenskih prostora.

B. K.