Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i USAID osnovali devet lokalnih fondova za poljoprivredu

Dosadašnja saradnje Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i USAID rezultirala je osnivanjem devet lokalnih fondova i više od 34 miliona dinara za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji, rečeno je na Sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Beograd“ prilikom predstavljnja rezultata rada lokalnih inovativnih fondova za podsticaj poljoprivrede u Vranju, Prijepolju, Svrljigu i Ražnju.

Istovremeno na sajmskom skupu najavljeno je značajno povećanje vrednosti fondova u ovoj godini godinu u Vranju, Prijepolju i Ražnju. Potpisani su već ugovori o pokretanju novih sa opštinama Užice, Brus, Dimitrovgrad i Veliko Gradište koji će započeti rad u toku ove godine.

Podsetimo Fondacija „Ana i Vlade Divac“ već više od 10 godina podržava razvoj malih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava kroz donacije u sredstvima za rad i stručne edukacije. Cilj stvaranja lokalnih fondova je podsticanje poljoprivredne proizvodnje i podrška poljoprivrednicima i prerađivačima hrane da unaprede svoje poslovanje, razviju nove proizvode i tako obezbede bolje uslove života za svoju porodicu i život na selu.

„Zbog velikog interesovanja opštine ulažu dodatna sredstva u fondove, tako da će njihova vrednost u narednim godinama biti sve veća. Fondacija se trudi da uključi što više novih partnera, a veoma smo zadovoljni što konkurs za poljoprivrednike otvaramo u nove četiri opštine“ istakao je Uroš Delić iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

B. K.