Uređeni atarski putevi u kanjiškoj opštini

Prošle godine nastavljena su ulaganja u popravku i uređenje atarskih puteva na području kanjiške opštine.

Iz opštinske kase za tu namenu, od prihoda izdavanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u 2020. godinim, izdvojeno sedam miliona dinara.

Atarski putevi su uređivani u atarima Horgoša, Kanjiže, Velebita, Trešnjevca i Oroma u dužini od 5,5 kilometara. Radovi su obuhvatali ravnanje i nivelaciju puteva, nabijanje tla i nasipanje tucanika, tako da atarski putevi dobijaju tvrdu podlogu.

Predsednik Saveta MZ Orom Robert Leko potvrdio je za „Dnevnik“ da je izgradnja Malog puta ušla u plan prošle godine jer je od velikog značaja za poljoprivredna gazdinstva koji žive na ovdašnjim salašima. Ovo je jedini atarski put na području Oroma oko kojeg su skoncentrisani salaši.

„Put je dužine oko dva kilometra i jedan deo je urađen pre tri godine. Izgradnjom deonice od 1.380 metara povezan je sa asfaltnom saobraćajnicom na pravcu od Oroma prema Dolinama, a s druge strane do hipodroma. Postoji alternativni put koji su građani izgradili zajedno sa Mesnom zajednicom Orom, ali služio je samo za putnička vozila. Sada, izgradnjom ove deonice puta od tucanika, uspeli smo da sačuvamo i prelaz preko pruge“ rekao je Leko.

B. K.