JP “Vojvodinašume”: Puna podrška za 14. ciklus program „Za čistije i zelenije škole“

Kao organizacija koja već duži niz godina podržava program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”  JP „Vojvodinašume“ opredelilo se da u saradnji Pokreta gorna Vojvodina, nastavi i u 2023. godini. Intenzivno će sarađivati kako bi se program uspešno realizovao i u novom, 14. ciklusu predviđeno je potopisanim protokolom o saradnji.

Protokol je ispred JP „Vojvodinašume“ potpisao izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing, Boris Barjaktarović. Naglasio je da će preduzeće kao i do sada pružati punu podršku ovom programu kako kroz donacije sadnica/sadnog materijala tako i kroz održavanje edukativnih časova i posete zaštićenim područjima kojima ono upravlja.

Program pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine. On doprinosi i tome da deca i učenici budu prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

B. K.