JVP “Vode Vojvodine”: Obezbeđena dodatna sredstva za izgradnju mreža kanala za navodnjavanje u pokrajini

Prilikom posete ministarke poljoprivrerde Jelene Tanasković Srbobranu o projektu spajanja Velikog bačkog kanala i Krivaje na teritoriji ove opštine govorio  i Srđan Kružević, direkor JVP „Vode Vovodine“.

„Projekat na koji se dugo čekalo i koji se trenutno realizuje, treba značajno da promeni poljoprivrednu i vodoprivrednu sliku Srbobrana. Kredit koji je država obezbedila iz Abu Dabi fonda delom je utrošen na spajanje Krivaje i Velikog bačkog kanala, i to je jedan od najvećih poslova koji je ovde učinjen. Ovim projektom borimo se protiv suše, pokušavamo da prevaziđemo te probleme i da svima u tom lancu poljoprivredne proizvodnje omogućimo da se na efikasniji i lakši način bave proizvodnjom hrane“, rekao je Kružebiž.

Istakao je da je ove godine pokrajina  opredeliola 600 miliona dinara lokalnim samoupravama za infrastrukturne projekte u kanalsku mrežu.

„Iz lokalnih samouprava pristigli projekti za  760 miliona dinara potrebnih sredstava, kojima žele da povuku u zajedničkim projektima i tiču se isključivo kanalske mreže. Uz pomoć Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, obezbeđena su dodatna sredstva za povećanje budžeta, što znači da će nse svima može izaći u susret”, rekao je Kružević.

B. K.