Kina nagrađuje projekte za inovacije u poljoprivredi, prijave do 10. marta

Foto: Pixabay

Krenulo je sprovođenje pilot projekta „Akcelerator program za startup-e u području poljoprivrede između Kine i zemalja srednje i istočne Evrope“, sa ciljem da se privuku mladi i preduzimljivi ljudi i podrži razvoj inovativnih usluga, aplikacija i proizvoda u poljoprivredi. 

Organizator projekta je Udruženje za promociju saradnje u poljoprivredi između Kine i zemalja srednjoistočne Evrope (APACCCEEC). Među ciljnim grupama ovog programa su oni koje se bave izradom inovativnih rešenja za smanjenje ugljeničnog otiska u HoReCa industriji, geografskim informacionim sistemom (GIS) u agraru, rešenjima problema bacanja hrane, ugljeničnom neutralnosti u poljoprivredi, prehrambenom tehnologijom, sistemima navodnjavanja, kružnom ekonomijom snabdevanja hranom i pićem te srodnim temama. 

Timovi od 20 najboljih startupa koji budu u užem krugu za  predstaviće svoj poslovni koncept i projekt nezavisnom žiriju, investitorima, predstavnicima akademske zajednice i gazdinstvima, stručnjacima, medijima i diplomatima zemalja srednje i istočne Evrope  i Kine.

Tri najbolja projekta od 20 finalista u Akcelerator programu biće nagrađena, za  prveo mesto  25.000, drugo  15.000  I treće 10.000 evra.

Prijave za učestvovanje traju do 10. marta.

          B. K.