KNJAŽEVAC: Opština pomogla 400 poljoprivrednika sa ukupno 200.000 evra

Opština Knjaževac poznata je po voćarstvu, a posebno po proizvodnji višanja. Ove godine je bilo problema sa prolećnim mrazevima i sušom, a tamo gde je rod bio dobar podbacio je plasman. Sama opština izdvaja preko 200.000 evra za lokalne poljoprivredne subvencije, a ove godine ih je ostvarilo preko četiri stotine gazdinstava.

Pomoćnik predsednika opštine Knjaževac Saša Petrović istakao je da je loklana samuoprava poslednjih deset godina direktnim podsticajem iz budžeta omogućili podizanje preko dve i po hiljade hektara pod voćem.

„Subvencionišemo investicije u poljoprivrednu proizvodnju i to ne samo ono što već neko radi i već je postojeće, nego i nove zasadi pod voćem, nabavaku stoke, novih pčelinjih društava, košnice… Poslednjih par godina ponosni smo što su nili novi pogoni i oprema za preradu voća i povrća na gazdinstvima“, rekao je Petrović

Naredne 2023. godine opština Kljževac će podsticati udruživanja poljoprivrednika koji će zajedno moći da ostvare podsticaje u vidu nabavke mašina i opreme za preradu., prenele su Knjaževačke novine.

B. K.