Konkurs Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrivrede za kreditiranje setve

Foto: Pixabay

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za nabavku semena, đubriva i zaštitnih sredstava u poljoprivredi za 2022. godinu. Na konkursu  do 31. oktobra mogu da učestvuju poljoprivrednici – fizička lica, kao i pravna lica iz Vojvodine čija su gazdinstva u aktivnom statusu.

Kredit se odobravaju za kupovinu sertifikovane semenske robe, veštačkog đubriva i zaštitnih hemijskih sredstava. sa kamatnom stopom od  jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 3.000.000 dinara, a neće se odobravati pozajmice u iznosu manjem od 500.000 dinara,  Rok otplate zaključno sa 30.10.2023. godine u jednokratnom iznosu.

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču robe ili repromaterijala koju bude odabrao učesnik konkursa. Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja sertifikovane semenske robe sa deklaracijom,prodaja veštačkog đubriva i zaštitnih hemijskih sredstava u poljoprivredi. Uvezeno seme uz otpremnicu, mora da ima fitosertifikat, sertifikat o sortnosti semena (OECD) i sertifikat o kvalitetu semena (ISTA).

 B. K.