KRAGUJEVAC: Salon vina od 31. marta do 1. aprila, sto izlagača iz Srbije i regiona

Osmi Salon vina u Kragujevcu održaće se 31. marta i 1. aprila, a učešće je najavilo više od sto izlagača iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope. Salon će okupiti afirmisane i mlade vinarije, vinske profesionalce iz ugostiteljskog  sektora, odnosno one koji proizvode i usluge prodaju direktno korisnicima.

Prema najavi organizatora, predstaviće se 92 vinarije iz Srbije i regiona, 10 gastro izlagača (pekarski i suhomesnati proizvodi, sirevi i voda) i 14 za opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Salon je osmišljen u formatu dvodnevne privredno-turističke i edukativne vinske manifestacije. Prvi dan će biti posvećen vinarima i vinskim profesionalcima uz direktne susrete i sastanke proizvođača, a drugi je rezervisan za ljubitelje vina uz degustacije i edukativne radionice. Na programu je i prezentacija „Kraljevskog vinskog puta“.

Organizator je najavio i osvrt na druge delove projekta „Vinsko blago Srbije“, vinsko-turističku karticu (vinturs.club) i predstojeću izložbu „Vinska kraljevska Srbija u 12 priča“, od 6. maja do 4. juna  u Kući legata u Beogradu.

B. K.