Krbobabić: Dnevno do 30 zahteva za bespovratna sredstva države za kupovinu seoskih kuća

Foto: Pixabay

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava do 1,2 miliona dinara za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

U izjavi za Televiziju „Prva“ Krkobabić je rekao da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o tome da se zbog velikog interesovanja mladih novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za pomenutu namenu. Govoreći o uslovima za konkurisanje, naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina niti da imaju imovinu, stan ili kuću, kao i da moraju da pokažu želju da žive na selu.

„Starosna granica je određena zbog toga što zvanična statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih muškaraca i 100.000 neudatih žena do 45 godina“, istako je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini, mogu je potražiti u drugoj. Kuće koje se otkupljuju moraju da imaju vodu i struju, budu ograđene, kao i da su rešeni imovinsko-pravni odnosi oko vlasništva.

B. K.