Krenula akcija pošumljavanja u više od 30 opština u Srbiji

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je sa rukovodstvom opštine Ruma pošumljavanju Park šume Borkovac, koja će biti obogaćena sa oko hiljadu novih stabala, objavilo je ovo Ministarstvo.

Pošumljavanje u Rumi realizuje se u okviru zajedničke akcije ministarstva i lokalnih samouprava, simbolično nazvane „Srbija sadi“. Prema rečima ministarke Vujović u narednih nekoliko dana će biti posađeno više od 50.00 sadnica u 30 gradova i opština u Srbiji.

„Pošumljavanje je od velike važnosti za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh u našoj zemlji. U opštini Ruma, pored Park šume Borkovac, u toku je i ozelenjavanje putnih pravaca na dve lokacije. Samo u ovoj opštini će biti posađeno više od 3.800 novih sadnica“ rekla je Vujović.

Ministarka je podsetila da je resorno ministarstvo ove godine podržalo projekte pošumljavanja i ozelenjavanje u 43 lokalne samouprave, dodajući da su neki gradovi i opštine već završili projekte.

„Nastavićemo da ulažemo u projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života. Sve aktivnosti koje sprovodimo iz godine u godinu, uključujući i pošumljavanje, u skladu su sa Zelenom agendom, čija je implementacija od ključnog značaja za dobrobit sadašnjih i budućih generacija“, poručila je ministarska Vujović u izjavi objavljenoj na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

B. K.