Krkobabić predlaže osnivanje Garancijskog poljoprivrednog fonda, smanjenje PDV-a za zadruge, pogodnosti za mlade i žene (VIDEO)

U obnovu i revitalizaciju zadrugarstva uloženo je milijardu i 700 miliona dinara

Budući projekti Ministarstva za brigu o selu imaće uporište u budžetu Republike Srbije, a plan aktivnosti proizilaziće iz Investicionog plana Srbija „2020–2025“, izjavio je za RTV ministar za selo Milan Krkobabić.

„Rekonstruisanje putne i komunalne infrastrukture, nastavak obnove zadrugarstva, ulaganje u različite projekte u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, ali i etno turizma… obezbeđivanje svih neophodnih pretpostavki za kvalitetan život u ruralnim sredinama biće u fokusu za brigu o selu“, istakao je Krkobabić.

U obnovu i revitalizaciju zadrugarstva u prethodna četiri konkursna ciklusa u okviru projekta 500 zadruga u 500 sela uloženo je milijardu i 700 miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava, a u emisiji „Brazde“ ministar je najavio nastavak ovog kapitalnog projekta.

Posebne pogodnosti Krkobabić najavio je za podršku mladima u ruralnim područjima kao i ženama na selu.

On je predložio osnivanje Garancijskog poljoprivrednog fonda, kao i smanjenje poreza na dodatu vrednost za poljoprivredne zadruge.