Kruševac: Održana obuka za korisnike Projekta konkurentne poljoprivrede

U Kruševcu je održana besplatna obuka za korisnike  javnog poziva Projekta konkurentne poljoprivrede, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako se navodi, implementiran je plan usavršavanja i obrazovanja povrtara i voćara koji su unapredili svoju proizvodnju zahvaljujući ovom Projektu. Ova obuka predstavlja treću u nizu, nakon onih održanih u Novom Sadu i na Zlatiboru.

Milan Stevanović, koordinator Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, istakao je da je gotovo 500 od ukupno 800 korisnika uspešno prošlo obuku.

„Naš projekat je pre svega finansijska podrška investicijama poljoprivrednih gazdinstava. Osim toga, on pruža podršku realizaciji individualnih projekata i razvoju privrednih kapaciteta korisnica i korisnika, biznis orijentaciji, brendiranju, pristupu i nastupu na tržištu u svrhu unapređenja konkurentnosti. Ovakav vid edukacije će poboljšati razumevanje polaznika o tome kako mogu da svoje proizvode plasiraju i kako da se razvije dobra strategija za prodaju njihovog proizvoda,“ istakao je Stevanović.

Stevanović ističe da je cilj ulaganja u obrazovanje omogućiti svim korisnicima važan aspekt proširivanja znanja, kao i razmenu iskustava, učenje od iskusnih predavača. To je put ka povećanju konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru i usvajanju novih tehnika i praksi, prilagođavajući ih vlastitim ciljevima.

B. K.